T-bone steak met groene pepersaus

Ingrediënten

  • 2 T-bone steaks
  • Verse peper van de molen                       
  • Grof zeezout                                   
  • 100g Brugge boter
  • Peper en zout
  • 100g Brugge boter
  • 200 ml volle room
  • 1 blokje vleesbouillon
  • 1 bokaaltje van 110g groene pepertjes
  • 2 EL cognac

   

                                                                

Bereiding

Laat de steaks vooraf op kamertemperatuur komen en kruid ze dan langs elke kant met peper en zout.

De boter verhitten en het vlees langs beide kanten telkens 5 à 6 minuten laten dichtschroeien.

Dan dit vlees in een open pan in een oven van 150°C nog 8 à 10 minuten verder laten opwarmen.

Zet de vleespan terug op het vuur en giet er de room en de cognac in en roer de aanbaksels volledig los.

Hierbij het vleesblokje en de pepertjes en de boter doorroeren tot een ingedikte gladde saus.

Eventueel nog bijkruiden.

Snijd het vlees in dikke repen en strooi er nog wat grof zout op en dien op met de pepersaus verse frietjes en mayonaise en sla.

TIP: Mocht de saus toch schiften, doe er dan een paar EL water bij en roer zeer krachtig verder.